dissabte, 8 d’octubre del 2011

La Blogosfera i la web 2.0

El professor de GTIC ens ha recomenat un llibre per llegir, anomenat Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents, i en aquest he aprés dos conceptes com són la blogosfera i la web 2.0

LA BLOGOSFERA:
És el terme amb el qual s'agrupa la totatlitat de webblogs. Atès que els blogs estan conectats per mitjà d'enllaços, comentaris, històrics i referències han creat i definit la seva pròpia cultura.
Per això,podem dir que la blogosfera és un conjunt de comunitats ben diverses de persones que conversen, que comparteixen unes pautes i patrons de comportament que possibiliten la comunicació de manera global.




LA WEB 2.0:
Anomenem WEB 2.0 a una web basada en comunitats, on els seus usuaris són els creadors de continguts, on per damunt de tot hi ha la comunitat. Els blogs, els wikis, les etiquetes, la sindicació,etc. són algunes de les tecnologies que formen la col·laboració i la organització de la informació entre usuaris i a més, la comunicació.

L'usuari és el protagonista, decideix, etiqueta, crea, comparteix, organitza, distribueix, recull, selecciona...La web esdevé un gran espai de lectura i escriputura, on la informació es converteix en conversa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada