dijous, 22 de desembre del 2011

Tancament del blog

Avui, dia 22 de desembre han finalitzat les classes del primer quatrimestre del grau. La decisió que he pres per el tancament d'aquest blog és la següent. És el meu primer blog creat per a mi, ha sigut una eina que m'ha facilitat aprendre moltes de les coses i activitats fetes a classe, i també, aprofundir més tot allò que he treballat. Per aquestes raons, crec que deixaré d'escriure en el blog, per que crec que és una bona eina d'estudi, i a més a més, els meus aprenentatges i vivències els puc compartir amb tothom.

En aquest blog he pogut expressar tot el què he après a les assignatures de GTIC i COED, que crec que són molt importants per la nostra formació com a mestres, ja que són les principals eines de la nostre tasca.

Amb GTIC m'he enriquit el coneixement informàtic, coneixent nous programes per a poder treballar correctament i de manera més fàcil i eficaç.
Per altre banda, a COED, he après a que hem de parlar d'una manera correcte, com ser un bon orador, tot observant a comunicadors i el més important, posant-nos a prova nosaltres mateixes presentant un tema o fent una recitació d'un poema.

Espero seguir actualitzant el blog com he fet fins ara.

FINS AVIAT!!!!

dijous, 15 de desembre del 2011

XTEC.es i EDU365.cat. Portals educatius

Avui, dia 15 de desembre a l'aula de GTIC hem conegut i experimentat amb dos portals educatius. Els hem explorat,observat les activitats, els serveis i els recursos que presenten. Aquest portals s'anomenen:

xtec.es
edu365.cat

Podem observar que té tipologies diferents i són les següents:
- públic-privat
- gratuït-de pagament
- general-temàtic-especilaitzat

Desprès de veure tot al que hi havia en els dos portals, amb parelles, hem tingut que triar un tema, i desprès poder-lo explicar les companyes. br>
La meva companya Berta Jané Badia i jo hem triat del portal XTEC.es l'apartat que s'anomena Odissea. Aquest espai és un espais per a la formació de cursos per a docent de l'ensenyament públic. El material que es dóna en aquests cursos també esta a l'avast de tots els docents ja sigui públic o privat, tothom i té accès. Per més informació aquí us adjunto les direccions de dos portals:

www.xtec.es

www.edu365.cat

diumenge, 4 de desembre del 2011

GLIFFY

Els fluxogrames són una representació gràfica de la seqüència que té una acció i les seves conseqüencies en el llarg del seu procés.
És important saber que, molts mestres utilitzen aquesta eina per a resoldre problemes, saber organitzar-se, prendre decisions...

Nosaltres hem utilitzat una eina on-line anomenada Gliffy http://www.gliffy.com

Aquí us adjunto un exercici realitzat amb el programa gliffy, on he elaborat un fluxograma de com creuar una cruïlla:

dissabte, 3 de desembre del 2011

CmapTools

EXERCICI PRÀCTIC

Un dels exercicis que se'ns va proposar era elaborar un mapa conceptual amb el programa Cmaptools.

El text del qual haviem d'elaborar el mapa conceptual era el següent:
"Per Nadal tota la família es reuneix a casa l'avia Maria, ella fa el dinar per a tots i aquest normalment consisteix en una escudella, un plat de carn i també neules i torrons de postres. Com que l'Àvia ja es gran, normalment l'ajuden els seus dos fills en Joan i el Marc.
En el dinar coincideixo amb les meves cosines i els meus cosins: La Maria, la Paula, en Genís i l'Eduard que són fills del meu oncle Marc. Cal dir que és un moment entranyable en el que parlem de totes les coses que ens han passat al llarg de l'any ja que ells no viuen a Barcelona com jo sinó que viuen a NewYork. Com sempre en arribar als postres en Genís fa el típic número amb els torrons d'Alacant i fa veure que se li trenca una dent. tothom riu menys la seva mare que pensa en el que costa el dentista.
La meva germana, la Maria també ve al dinar, i aquest any ho fa amb el seu fil, en Ramon, que no menja ni escudella ni carn ja que encara té 3 mesos.
El dinar comença puntualment a les dues del migdia i acaba sempre a la mateixa hora, a les 5 de la tarda. "

Aquest és el resultat

dijous, 1 de desembre del 2011

GLOGSTER

EXERCICI PRÀCTIC


Glogster, el CmapTool i Gliffy.

Avui, dia 1 de desembre, a la classe de GTIC ens han ensenyat a utilitzar diversos programes, amb unes finalitats diverses. Aquests han estat el Glogster, el CmapTool i el Gliffy.

A contiunuació faré una petita explicació per explicar el funcionament i per a què es poden utilitzar.

Glogster

És una eina molt senzilla i intuïtiva, que permet inserir vídeos, fotografies i àudios, d'una manera on-line. La facilitat de l’eina fa que tot l’alumnat pugui treballar.Els murals realitzats amb Glogster poden ser impresos, inserits en una web (blog d'aula, personal, etc.), projectats i utilitzats a classe mitjançant una PDI o pissarra digital normal com a suport a la presentació d'uns determinats continguts. Tant les imatges, com els vídeos i els sons poden ser pujats des del nostre ordinador o ser inserits des d'altres pàgines web. A més, la grabació dels sons i els vídeos pot ser directament des de Glogster.
Avantatges: pots modificar, posar música i vídeos i desplegar imatges.







Cmaptools

És un software multi plataforma per crear mapes conceptuals, mitjançant unes aplicacions adscrites en Java. Aquest permet tan el treball individual com col·laboratiu, ja sigui local, a internet…
La tecnologia permet enllaçar mapes conceptuals, es poden publicar en un Blog, enviar-los per correu electrònic, pujar-los a una pàgina web, incorporar imatges, vídeos, etc.



Gliffy

És un programa on-line que et permet disenyar diagrames en línia, d'una forma molt senzilla gràcies a les eines d'edició que ofereix. Es pot utilitzar aquesta eina sense la necessitat d'estar registrats, però per poder guardar el projecte és necessari tenir un compte.