dijous, 10 de novembre del 2011

GIMP

Avui, dia 10 de novembre ha la classe de GTIC hem treball una de les altres eines bàsiques, la imatge, i per treballar-ho hem utilitzat un programari lliure anomenat GIMP.

Aquest, utilitza les imatges de mapa de bits que les composa en una àrea rectangular a partir d’una matriu de punts anomenats píxels. Aquestes imatges són les que nosaltres realitzem amb la càmera de fotos, un scanner, etc. A més a més d'aquest programa també tenim el Photoshop d’Adobe.

Les característiques més importants de les imatges de mapa de bits són:

GRANDÀRIA: fa referència a la quantitat de píxels que té la imatge i normalment és mesura amb la quantitat de píxels horitzontals multiplicats per la quantitat de píxels vertical que té. És important fer la foto amb el major número de píxels possibles, posteriorment poder apropar la imatge, modificar-la,ect. Perquè després no hi ha cap problema en extreure.
PES:és el que ocupa la imatge en memòria i és mesura en Bytes. 1G-1.000MG-1.000.000KB
PROFUNDITAT DE COLOR: fa referència al nombre màxim de colors que pot arribar a tenir la imatge. Si hi ha més colors la imatge serà de més qualitat. Perquè si suprimim colors queden taques ja que el pas d’un color a un altre és molt marcar i no hi ha gradacions.
RESOLUCIÓ: és la relació entre el nombre de píxels i l’espai físic que ocupa. S'hi existeixen més pixels hi haurà més resolució.Es mesura, normalment, en píxels per polsada(1“=2,54cm) o ppp.



Aquesta és la foto original que he triat per realitzar l'activitat feta a classe.
A la segona imatge he reduït el nombre de píxels del conjunt de la imatge.
En aquesta primera imatge he retallar un fragment de la imatge original.

L'activitat que va realitzar a l'aula va ser la següent:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada