divendres, 25 de novembre del 2011

La recitació de poemes

Avui, dia 25 de novembre a l'hora de COED hem començat la sessions de retació de poemes.
Avans de començar les recitacions hem fet una sèrie d'activitats prèvies de relaxació i respiració. Com per exemple, seure bé a la cadira amb l'esquena recte i les cames ben posades i els peus a terra (el dos), inspirar pel nas i expirar per la boca, s'ha de realitzar una respiració mitjançant el diafragma,etc.
Al llarg de la recitació hem pogut escoltar diversitat de temes. Com ara de romàntics, de tristesa...
M'he adonat que els poemes que són recitats amb passió i que surten del cor, transmeten grans sentiments, més que no pas els que són recitats de memòria.

Caldria dir que, per ser el primer dia de recitació, he trobat que hi ha un bon nivell de recitació ja que les companyes que ho han fet, ho han realitzat molt bé.

Quan ha estat recitant les companyes he recordat aquelles vegades que jo recitava a casa els poemes de nadal que sempre tenia molta vergonya i que la majoria de vegades el recitava de pressa per acabar aviat.

Per acabar la sessió hem comentat i avaluat diversos aspectes sobre el dossier d'aprenentatge. (algun blog d'alguna companya)

Per això, hem seguit aquesta fitxa per avaluar certs aspectes a tenir en compte:

dijous, 24 de novembre del 2011

PREZI

Avui, dia 24 de novembre a la classe de GTIC, hem conegut i treballat el programa PREZI.

Què és el PREZI?
Prezi és una aplicació de presentació en xarxa i una eina narrativa que fa servir un sol espai en lloc de diverses diapositives. S'ha de dir que tots els textos, les imatges i els vídeos són posats en un llenç infinit i presentats de forma ordenada. Això permet als usuaris crear una presentació no lineal, on es pot definir un camí a través dels objectes i marcs, aconseguint un ordre desitjat per l'usuari.

Les seves característiques principals són:

És un entorn de treball on-line.
És gratuït i té una versió educativa.
Podem editar/compartir col·laborativament.
Tenim diferents modalitats de privacitat. Per exemple podem copiar i modificar prezis d'altres persones.
És un entorn multimedial.
Podem treballar a partir de metàfores visuals.
Permet mostrar plans generals i focalitzar en parts concretes.
Els frames ens permeten definir parts.
El path permet estructurar l'ordre dels frames.
En prezi treballem sobre un espai en blanc. No hi ha diapositives com en PP.
El seu ús és senzill.
Prezi treballa amb tecnologia flash.
Solament podem canviar la plantilla però no el tipus de lletra o el fons.

La seva pàgina web és la següent:
www.prezi.com

L'activitat que he realitzat a l'aula és la següent:



Informació ampliada:

Cómo usar Prezi, Manual básico

dilluns, 14 de novembre del 2011

Audacity

Audacity és un editor de so lliure, fàcil de usar y multilingüe para Windows, Mac OS X, GNU/Linux i altres sistemas operatius. Es pot utilitzar per: -Gravar àudio en viu. -Convertir cintes i enregistraments a so digital o CD. -Editar arxius Ogg Vorbis, MP3, WAV i AIFF. -Tallar, copiar, unir i barrejar sons. -Canviar la velocitat o el to d'un enregistrament. -Més funcions (es troben a la pàgina del programa)

Material obtingut d'aquesta pàgina: www.audacity.sourceforge.net

dijous, 10 de novembre del 2011

GIMP

Avui, dia 10 de novembre ha la classe de GTIC hem treball una de les altres eines bàsiques, la imatge, i per treballar-ho hem utilitzat un programari lliure anomenat GIMP.

Aquest, utilitza les imatges de mapa de bits que les composa en una àrea rectangular a partir d’una matriu de punts anomenats píxels. Aquestes imatges són les que nosaltres realitzem amb la càmera de fotos, un scanner, etc. A més a més d'aquest programa també tenim el Photoshop d’Adobe.

Les característiques més importants de les imatges de mapa de bits són:

GRANDÀRIA: fa referència a la quantitat de píxels que té la imatge i normalment és mesura amb la quantitat de píxels horitzontals multiplicats per la quantitat de píxels vertical que té. És important fer la foto amb el major número de píxels possibles, posteriorment poder apropar la imatge, modificar-la,ect. Perquè després no hi ha cap problema en extreure.
PES:és el que ocupa la imatge en memòria i és mesura en Bytes. 1G-1.000MG-1.000.000KB
PROFUNDITAT DE COLOR: fa referència al nombre màxim de colors que pot arribar a tenir la imatge. Si hi ha més colors la imatge serà de més qualitat. Perquè si suprimim colors queden taques ja que el pas d’un color a un altre és molt marcar i no hi ha gradacions.
RESOLUCIÓ: és la relació entre el nombre de píxels i l’espai físic que ocupa. S'hi existeixen més pixels hi haurà més resolució.Es mesura, normalment, en píxels per polsada(1“=2,54cm) o ppp.



Aquesta és la foto original que he triat per realitzar l'activitat feta a classe.
A la segona imatge he reduït el nombre de píxels del conjunt de la imatge.
En aquesta primera imatge he retallar un fragment de la imatge original.

L'activitat que va realitzar a l'aula va ser la següent:




dimarts, 8 de novembre del 2011

Vídeo amb MOVIE MAKER

Avui hem treballat una de les tres eines bàsiques com és el VÍDEO.
Hem utilitzat com a programa el: Movie Maker, encara que no sigui un programa de vídeo excel·lent, és molt fàcil d'utilitzar

L’activitat que habien de realiztar era reduir un vídeo de 6 minut aproximadament a un vídeo de 1 minut. Habiem d'anar dividint i retallan plans.

Per realitzar el vídeo vem seguir aquest passos:

Primer gravar el projecte a la carpeta de vídeo.
Tot seguit escoltar la música i comprovar que era un ritme molt marcat i que això ens ajudaria a fer els canvis de plans.
A continuació hem anat dividint els plans i els hem anat col·locant de tal manera que quedes de forma lògica i ordenada.
Posteriorment afegir animacions per passar d’un pla a un altre. Això és la transició que lliga cada un d’ells.
Després introduir la música i baixar el volum del vídeo.
Finalment posar crèdits, llegendes i un inici.
S'ha de guardar: desa la pel·lícula – Definició estàndard.

És molt important saber que un vídeo ha de transmetre emocions i quan més curt i més concentrat el vídeo serà millor.

divendres, 4 de novembre del 2011

El món del Power Point

Avui, dia 3 de novembre hem començat la classe de GTIC amb un últim repàs de les nostres viquipèdia.
Seguidament hem començat a veure una sèrie de dinàmiques fetes amb el programa de Power Point. Podem dir que, els Powers Points són presentacions que es poden realitzar per fer qualsevol tipus d'activitat.

El primer que ens a presentat era una diapositiva amb el fons tot negre hi havia escrit una poema de la Cinta Mulet. En aquesta hem vist que té molta importància els color, la forma de la lletra i el fons de la diapositiva, aquest aspectes no els hem de tenir en compte per què quedi bé la presentació si no que han de donar un significat i ajudar al que jo vull dir amb el text.
A sota el poema també estava la citació d'aquest amb un color gris, ja que no es volia donar tanta rellevància com al poema o el nom de l'autor/a. Que aquest també estava de color gris però més clar. Aquesta presentació ens podia servir per a treballar els verbs, els significat de paraules noves amb infants de P5.

Amb la segona presentació, primer hem visualitzat una impressora nova, mentres tant una companya recitava en veu alta el poema que havíem vist en la presentació anterior. Quan a acabat s'ha canviat la fotografia amb un so. Aquestes dues fotografies donen reforç al text que es recita. Primer podem posar una fotografia que representi el que estem dient però la següent fotografia ha de reforçar el que diem amb el text recitat. Amb aquestes diapositives moltes vegades no s'ha de posar text ja que sempre s'ha de posar el text just i necessari. Aquí, solament hi havia una diapositiva però les dues imatges estaven sobre posades i amb les animacions podem fer que primer surti una i desprès l'altre i també posant-li so.

La tercera presentació la primera diapositiva era negra ja el Jordi no volia que veiéssim el que passaria desprès. Posar la primera diapositiva en negra fa que el públic que l'esta veient li doni més importància i atenció al que està veient, ja que no sap el que vindre desprès. Aquí va fer una transició de 4 diapositives formant una figura que era el logotip de la nostre universitat.

La quarta presentació era un esquema on hi havia un títol: ELS ANIMALS SALVATGES i a sota hi havia un punt que d'aquest hi sortien 4 fletxes on arribaven a diferents noms d'animals. Tots aquest objectes que estaven col•locats tenien una animació menys el títol i el punt negre.
Aquesta presentació la podríem fer servir per fer una presentació o conclusió d'un tema a l'aula. També ajuda a donar suport al que s'ha treballat a classe.
Aquest tipus no serveix per a explicar el temari.

La cinquena es pot fer servir per a provocar un diàleg amb els alumnes. Ja que amb aquesta es poden fer comparacions i que els infants parlin sobre el tema. També estava feta amb una sola diapositiva i tenia animacions.

Amb la sisena presentació, hi havia una pregunta: les granotes volen , amb aquesta els infants poden contestar si però després que els hi surti que no. Això ho podem fer amb les accions. Fent hipervincles amb les diapositives. Amb el power anomenem accions a tot allò que podem fer com per exemple passar una diapositiva clicant el botó dret o esquerra o amb qualsevol tecla. Aquestes accions poden tenir moltes conseqüències.

La setena presentació que hem vist era com un vídeo. Hi havia una sèrie d'imatges que formaven la paraula NO i les imatges era de noies maltractades. També portava una música emotiva de fons. Amb aquest tipus de diapositiva es vol arribar a conscienciar o posicionar unes actituds concretes sobre el tema que es presenta. Aquestes també ens serveixen per a fer una presentació i desprès poder treballar el tema presentat.
Amb aquesta hem fet referència amb l'autor Joan Ferrés que, aquest amb el seu llibre "Vídeo y educación" Barcelona: Paidós 1992, anomena una forma d'aprenentatge, a través del vídeo podem transmetre el missatge més clar i provocar emocions, per tant farem que la persona que ho vegi, explori les emocions que transmet el vídeo i així pugui captar més fàcilment la idea que volem donar.

La vuitena era una presentació més tradicional, aquesta volia explicar coses. Vam observar que amb les imatges també podem suggerir les nostres idees que volem expressar. En aquesta hi havien 4 columnes, aquestes tenien una correlació, i amb aquesta es reforça la idea que volem dir.

Amb totes aquestes presentacions he après que hi ha dos tipus de Powers Point, un de tradicional i l'altre de creatiu. Aquests s'han de saber utilitzar amb les millors eines per què siguin eficaços i ajudin aprendre als alumnes. També ens passa amb els vídeos que podem presentar hem fe tenir en compte l'ús d'aquest.

Tot seguit penjo un document realitzat per Jordi Simón anomenat 12 Propostes d'ús creatiu i multimedial del programa Power Point Doc A L